Actueel

Gezellige Armeense maaltijd brengt 700 euro op

In de Morgensterkerk in Papendrecht werd op 17 januari 2020 een gezellige maaltijd gehouden, als fondsenwerving voor de Stichting Noodopvang Papendrecht, georganiseerd door het werkgroepje Hart voor Hart.

Een geanimeerd gezelschap heeft genoten van de kookkunsten van de Armeense dames, die alles hadden voorbereid. Pompoensoep, groentesoep met ballen, rijst met kip, spaghetti met groentesaus.  diverse salades, bladerdeeg met kaas, cocosgebak, gata´s etc. Ook was er een gevulde pompoen, waar Anahit de toelichting bij gaf.

De Stichting Noodopvang was blij met de opbrengst van bijna 700 euro.

 

Op de foto: Maro, Anahit en Tina

Gebak op bestelling

De Armeense dames hadden voor de feestelijke eerste kerkdienst in het nieuwe jaar 2020 van de Bethlehemkerk en de Morgenster een grote hoeveelheid heerlijk gebak gemaakt. Mooie kleine porties om te proeven.

Ze kunnen dit ook op bestelling vers maken voor u, helemaal naar wens. De prijzen zijn per bakplaat van ca 24 stuks € 20 tot €25, afhankelijk van de soort gebak. Een appeltaart is € 10,-.

 

Via de email kan kontakt worden gelegd via armeensgebak@gmail.com, maar ook per telefoon. Tina op nr 06 2989 4807 en Maro op nr 06 5734 8795.

 

Nieuwsbrief herfst 2018

Download de nieuwsbrief van de herfst van 2018 hier

Nieuwsbrief voorjaar 2018

Download de nieuwsbrief van het voorjaar van 2018 hier

Nieuwsbrief November 2017

Download de nieuwsbrief van November 2017 hier

Nieuws september 2017

Aanvullende  informatie over de Handtekeningenactie voor de familie Achababjan

De handtekeningenactie, die in 2016 begonnen is,  is inmiddels afgerond. Dank aan al die honderden mensen die hun handtekeningen hebben gezet. Zowel digitaal via de website of met een echte handtekening op papier, waarvoor op veel plekken (vooral in kerken) lijsten beschikbaar waren. Samen met een brief van de burgemeester van Alblasserdam gaan ze als bewijs van steun uit de omgeving naar de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. De staatssecretaris heeft namelijk de bevoegdheid om een verblijfsvergunning te verlenen aan gezinnen in bijzondere omstandigheden. Inmiddels is door de IND erkend dat Anahit vanwege haar diabetes niet zomaar naar Armenië teruggestuurd kan worden. Ze heeft nu een artikel 64-status, zoals dat heet. Dat is een goede ontwikkeling, waar we blij mee zijn. Het betekent ook dat Anahit en Slava nu een ziektekostenverzekering hebben en leefgeld krijgen. Verder moeten we nu afwachten en alweer geduld hebben.

Tine Kouwenhoven

 

 

• design by Avant Webdiensten